Christian Peter Lorenzen var et halvt år i Australien og New Zealand.

Fra frihed i Australien til karantæne i Rinkenæs

20-årige Christian Peter Lorenzen kom den 17. hjem til et forandret og Coronaramt Rinkenæs.

Da Christian Peter Lorenzen kom hjem, var det ikke den samme by, som han rejste ud fra for snart 6 måneder siden.

Hjemturen gik til Danmark fra Melbourne i Australien med mellemlandinger i Singapore, Østrig og senere også Sverige. Flyet fra Østrig var nemlig aflyst, hvilket betød, at Christian Peter Lorenzen måtte tage en omvej til Københavns Lufthavn. Tirsdag den 17. marts kl. 19 var han endelig tilbage i hjemstavnen, hvor han ankom med sin mor og papfar, der hentede ham i Fredericia for at undgå den offentlige transport.

Ved hjemkomst fra en rejse på næsten et halvt år, er det naturligt at man ønsker at hilse på hele familien, og lige så naturligt, at de ønsker at se én.

“Jeg har været nede ved mine bedsteforældre én gang,” siger Christian Peter Lorenzen.

Før besøget vaskede både Christian Peter Lorenzen og hans mor, Britt Pedersen, hænderne grundigt i håndsæbe og i sprit. Det samme blev gjort ved ankomst og efter besøget. Og der blev også holdt 2 meters afstand under hele besøget.

“Det er selvfølgelig ikke fedt. ‘Men, better safe than sorry’. Vi gør det for at kunne få en normal hverdag inden alt for længe, og så kan man altid kramme, og sige ordentligt hej, når alt dette er ovre”, siger Christian Peter Lorenzen.

Udenrigsministeriet anbefaler, at man går i karantæne, hvis man har været i et særligt risikoområde. Christian Peter Lorenzen har ikke været i et af disse områder, men vælger alligevel at holde sig hjemme for en sikkerheds skyld. Der er megen snak om, hvad man kan lave, når man er i selvisolation.

“Min mor holder mig godt beskæftiget med ting på gården. Jeg har lavet en ridebane, og det tog lige tre dage. Det er ikke fordi jeg keder mig endnu,” siger Christian Peter Lorenzen.

Når han ikke hjælper på gården, gør han som så mange andre unge, og får tiden til at gå med at snakke med vennerne over internettet. Ofte mens der spilles computerspil. 

“Når alt dette er ovre, skal jeg i byen med vennerne. Til musikquiz på Penny Lane,” siger Christian Peter Lorenzen grinende. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72