Artikelbeskrivelse

Foreningsdag bød på noget for alle

Af Simone Nowack Pedersen

Det nye tiltag – Foreningsdag – var en stor succes. Allerede inden dagen var startet, fortæller projektleder Lone Smith, at opbakningen var gået over alt forventning.

“Hvor man turde håbe på, at stille med en 20-30 foreninger som udgangspunkt, var virkeligheden pludselig en helt anden. I dag stiller vi med næsten 70 forskellige foreninger, så vores forventninger er allerede overskredet”, fortæller en glad projektleder Lone Smith, der sammen med formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Tim Wullf (V), stod for velkomsttalen.

“Dagen i dag er intet mindre end fantastisk, og den vil komme til at summe af liv, glæde, smil og masser af aktiviteter. Alle kan blive overraskede”, sagde Tim Wulff. Og det blev man.

Nicolai Nørgaard Jørgensen på 10 år er netop stoppet med tennis, og brugte derfor dagen på at finde en forening, der passede lige til ham.

“Vi har været henne og prøve at skyde, og det var vildt sjovt!”, fortæller Nicolai Nørgaard Jørgensen, der sammen med sin mor var rundt for at se, hvad de forskellige foreninger kunne byde på.

Og dem var der som lovet, masser af.

“Selvom vi bor i et lille samfund, har vi et utroligt levende foreningsliv.” siger Lone Smith.

Mange tilbud

Og gik man rundt i mellem de mange forskellige standere, føltes tilbuddene nærmest uendelige. Der var noget for alle. Om man var til kampsport, cykling, løb, fodbold, strikning, musik eller alverdens andre ting.

Solen stod højt, og stemningen var det samme. Man kunne hygge sig med gratis kaffe, gode snakke og til musik fra jernbaneorkesteret.

Man kunne opleve opvisninger, og man kunne opleve en gågade der var fuld af liv. Også butikkerne havde gjort sig kreative tanker, hvor både butikken Palle, Bentes Shop og Jan Jensen i dagens anledning havde lavet nogle finurlige tilbud og gadesalg.

Det var en dag der stod i foreningernes tegn, og var man med, ville man hurtigt mærke den gode atmosfære der var. ♣

Hen ved 70 foreninger fik sig profileret på Foreningsdag 2015.

Foto Simone Nowack Pedersen