Mogens Pedersens dyreste bil er en Cadillac.

Forelsket i gamle, fede amerikanerbiler

52-årige Mogens Pedersen på Fredens­gade i Gråsten har været omgivet af biler, det meste af sit liv. Som dreng voksede han op i en familie, hvor faren også var glad for biler.

Som 18-årig købte Mogens Pedersen sin første veteranbil.

“Det var en Ford Mustang, som jeg købte for min børneopsparing. Der kom hurtigt flere biler til. Jeg brugte min fars værksted på at sætte bilerne i stand. Det har altid været min drøm, at samle på gamle biler”, husker Mogens Pedersen, der har et samlergen. I dag er han ejer af 10 veteranbiler, som alle kan kørte. 

Ældste bil

Den ældste bil, han ejer, er en Plymouth fra 1969, mens den nyeste er en Mustang fra 1973.

“Jeg går mest efter amerikanske muskel biler, som har ekstra mange kræfter – helt op til 425 hk” fortæller Mogens Pedersen, der er elektriker på Gråsten Salatfabrik.

“Det er min lidenskab at samle på gamle biler. Det er også en dyr hobby, men i det daglige er jeg meget sparsommelig og nøjsom. Jeg cykler på arbejde. Og så hjælper det, at jeg selv kan reparere bilerne”, nævner Mogens Pedersen, som har importeret syv bilerne fra Amerika.

“Jeg har været i USA for at hente dem og sørget for, de blev sendt til Danmark i container”, siger Mogens Pedersen, der også har prøvet at køre tværs gennem USA i en Cadillac.

I løbet af sommeren er han ude at køre i alle biler. ■

Bilsamlingen består af 10 amerikaner biler fra mellem 1969 og 1973.

blank

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83