Både børn og voksne sang og klappede med på fastelavnssangene

Fastelavn for de mindste 

Forleden mødtes børn og voksne fra seks private pasningsordninger til en festlig og farverig omgang fastelavn i Egernsundhallen

Når både Tigerdyr, Klokkeblomst og Supermand mødes på samme sted, må der være tale om fastelavn. Knap 20 udklædte børn i alderen 0 til 3 år havde taget forældre, bedsteforældre og nogle endda oldeforældre med til fastelavn i Egernsundhallen. Det er seks private pasningsordninger i Broager, Rinkenæs og Egernsund, der havde budt børn og familier ind til den festlige og farverige tradition. Der blev slået til en “piñata” en mexicansk udgave af en fastelavnstønde og lavet af pap. Efter et hårdt slag fra dagens kattekonge Melia Nielsen kunne børnepasser Ilze Nyby dele de flotte slikposer ud til børnene.

“Vi er så glade for, at SuperBrugsen i Broager ville støtte vores fastelavn med lækre sager til børnene,” siger Ilze Nyby, der har Broagers Private Pasningsordning.

Glædelige traditioner

“Det er skønt at gøre lidt ekstra ud af traditioner som fastelavn, jul og lignende. Vi glæder os hver gang at være sammen med børnene og deres familier,” siger Pia Marcussen, der sammen med manden Ronni har Egernsund Private Pasningsordning.

Glæden ved fastelavn var også smittet af på de voksne. De private børnepassere var klædt festligt ud i dagens anledning som bl.a. mariehøne, banan, roligan eller som Bitten Krog fra Tumlehulen i Broager, som cowboy.

Legestue

Hver onsdag mødes de seks private pasningsordninger i Egernsundhallen til legestue, hvor børnene kan tumle og huje i hele hallen, inden der spises fælles frokost. Anita Meilandt fra Anitas Private Pasningsordning er glad for deres legestue ordning.

“Vi har et super godt fællesskab imellem os og hygger os alle sammen her i hallen,” siger Anita, der ligesom Lis Skødt fra Klokkeblomst Privat Pasningsordning hver onsdag tager turen fra deres fra Rinkenæs til Egernsund for at lege med de andre børn. ■

De mindste, ligesom Peter Plys, fik lidt hjælp til at styre fastelavnskøllen

blank

Pia Marcussen, Anita Meilandt, Bitten Krog, Ronni Marcussen, Lis Skødt og Ilze Nyby havde forberedt en skøn fastelavnsfest for både børn og gæster.

Skrevet af

Lene Neumann Jepsen
Lene Neumann Jepsen Kommunikationskonsulent
Ring 31 17 05 27

Fotos af

Lene Neumann Jepsen
Lene Neumann Jepsen Kommunikationskonsulent
Ring 31 17 05 27