Eva Kjer Hansen, tegner Ole Weile, pottemager Vibeke Erlang Christensen, forfatter H.E. Sørensen og redaktør Gunnar Hattesen ved prisoverrækkelsen på Folkehjem.

Eva Kjer Hansen modtager Årets Æresrummelpot

Den sønderjyske Nobelpris, Årets Æres­rummelpot, går i år til folketingsmedlem, tidligere minister Eva Kjer Hansen, som har siddet i Folke­tinget i 30 år, men nu går efter borgmesterposten i Kolding Kommune.

“Du har pakket dit habengut og har flyttet din kommode. Og nu står redaktion på æ Rummelpot tilbage og føler det næsten som om, den yngste er fløjet fra reden.

Du er en parlamentarisk kæmpe, og du har altid kæmpet: For de socialt svage og for fiskerne. For landmændene og miljøet. For fred i Europa og for demokratiet. Og for ligestillingen. Ingen bider skeer med dig – og ingen lægger uforvarende deres hånd på dit lår”, sagde redaktør Gunnar Hattesen ved prisoverrækkelsen på Folkehjem i Aabenraa.

“Du er på alle måder sønderjyden og kvinden, som har fortjent Årets Æresrummelpot 2020”.

Årets Æresrummelpot er blevet uddelt siden 1950. Tidligere modtagere er blandt andre Dronning Ingrid, skibsreder Mærsk McKinney Møller, tidligere minister Bertel Haarder og Danfoss-chef Jørgen Mads Clausen. ■

Årets Æresrummelpot går til folketingsmedlem Eva Kjer Hansen.

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72