DLG’s næst­formand Carl Christian Lei, Avnbøl, fylder rundt.

DLG’s næst­formand fylder 50 år

Mandag den 2. oktober fyldte der er næstformand i DLG, 50 år.

Avnbølgaard har dannet rammen om store dele af Carl Christian Leis liv og gør det stadig den dag i dag. 

Her voksede han op sammen med sine forældre og brødre, og da han med en handelseksamen i rygsækken uddannede sig til landmand, var det med en drøm om at overtage slægtsgården. Den drøm gik i opfyldelse, da han som blot 26-årig overtog gården i 2000, hvor han siden har drevet både griseproduktion og planteavl.

Carl Christian Lei er kendt som en særdeles innovativ landmand og dygtig forretningsmand, der gerne går nye veje for at skabe resultater. Ved siden af arbejdet som landmand har Carl Christian Lei engageret sig i den politiske side af andelsselskaberne, og han ser det som sin opgave at være med til at sikre, at landmændenes interesser er i centrum.

Han har siddet i repræsentantskabet i Danish Crown, og i 2008 blev han valgt ind i DLG’s repræsentantskab. Allerede året efter blev han valgt til DLG’s bestyrelse, og i 2017 blev han næstformand. 

Foruden bestyrelsen i DLG har Carl Christian Lei haft en række bestyrelsesposter i bl.a. Danæg og Landbrug & Fødevarers virksomhedsbestyrelse, og han sidder i dag i bestyrelsen for Svenska Foder, Vilofoss A/S og Datalogisk A/S.

Privat er han gift med Berit, som han har fire børn med. ■

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.