Artikelbeskrivelse

Diamantbryllup i Kruså

Af Søren Gülck
Ingrid og Andreas Hockerup, Kruså, fejrer onsdag den 18. november diamantbryllup.
De er et afholdt og respekteret par, som begge stammer fra Felsted, og har kendt hinanden siden barnsben. Det var efter en festlig aften i 1953 på Eliselund i Hostrupskov, hvor de blev forelsket. To år senere sagde de ja til hinanden i Felsted Kirke og har lige siden være uadskillelige.
Ingrid kom som ung i huset og Andreas tjente ved landbruget. Siden fik han ansættelse i Toldgrænsekorpset, og blev placeret ved grænsen ude i marsklandet. Senere fik han mulighed for ansættelse på toldstedet i Kruså. Parret bosatte sig i 1958 på Tøndervej, hvor de købte hus. I det gæstfrie hjem er opvokset to børn, Hans og Gitte.
Efter deres børn blev store, tog Ingrid job hos firmaet Samatex, som syede sengetøj. Det blev til 13 gode år med en fast indtægt. Ingrid har altid været ferm i køkkenet, så da en stilling i et børnehavekøkken blev ledigt, skiftede hun sengetøjet ud med køkkengryder.
I 1991 gik Andreas på pension, og de har fået både en god alderdom sammen og mange gode fælles oplevelser.
“Vi har brugt meget tid i haven, men kræfterne er desværre begyndt at svigte, selv om vi fortsat klarer det meste selv. Når der virkelig skal tages fat, har vi heldigvis nogle gode børn, børnebørn og naboer, som gerne giver os en hjælpende hånd”, lyder det åndsfriskt fra Ingrid og Andreas Hockerup, som fejrer de 60 års samliv med en fest på Bov Kro, hvor familie og venner samles og hvor også deres fire børnebørn og to oldebørn er med. 

Ingrid og Andreas Hockerup i Kruså har onsdag været gift i 60 år. Foto Søren Gülck

Ingrid og Andreas Hockerup i Kruså har onsdag været gift i 60 år. Foto Søren Gülck