Tema Kvindemesse

Det spiller for Jakob

Af Signe Svane Kryger
Til daglig går Jakob i 2.G, arbejder i Bygma og spiller fodbold ved siden af, men inden i ham gemmer der sig en sangfugl.
Det var en spontan idé, da Jakob Larsen fra Gråsten meldte sig selv og kæresten Vibe Thyra til X-Factor.
Som barn så Jakob Larsen meget op til sine fætre, der havde interesser inden for musikken. Det ledte til, at han for ni år siden begyndte at spille guitar.

Kærlighed inden for musikken

Jakob Larsen spillede førhen på Sønderborg Musikskole, hvor han også mødte sin kæreste, som han stadig spiller musik sammen med i dag. Med tiden voksede interessen for musikken, og i år deltog de i X-Factor.
”Vi havde i en periode snakket om, at det kunne være fedt at deltage i X-Factor, men vi fik ikke meldt os til. En dag ser jeg så, at det er sidste udkald for at tilmelde sig, så jeg greb chancen og meldte os til”, fortæller Jakob.

Underholdningsfaktor

For at deltage i X-Factor skal man først til en precasting, hvor man bliver bedømt på, om man kan underholde, og om man kan synge. Hvis man går videre, bliver man herefter sendt til audition, hvor man møder dommerne. Jakob Larsen og hans kæreste kom helt til 5 Chair Challenge, hvor de desværre røg ud.
”Jeg elsker at stå på en scene og spille og synge foran mange mennesker. Så jeg glæder mig til at synge og spille til kvindemessen,”, siger Jakob glad.
Selvom glæden og interessen for musikken er der, er det ikke noget, som han skal leve af.

Fysisk arbejde tiltrækker

”Musik er noget, jeg virkelig brænder for, men i fremtiden kunne jeg godt tænke mig at lave noget helt andet. Jeg overvejer militæret eller politiet”, smiler han. 

Jakob Larsen synger og spiller på kvindemessen.
Foto Signe Svane Kryger