blank

79-årige Jytte og 84-årige Christian Detlefsen kan torsdag 5. oktober fejre, de har været gift i 60 år og arbejdet sammen i landbruget og med rengøring, foruden de har stiftet en harmonisk lille familie.

Deflefsens har diamantbryllup

Jytte og Christian Detlefsen, Bene­diktes­vej 28 i Egern­sund har torsdag 5. oktober været smedet i Hymens lænker i seks årtier.

Diamantbrudeparret er sønderjyder og har deres rødder i landbruget. 

Som ganske ung kom Jytte i huset hos Christians forældre, der på det tidspunkt drev landbrug på Kær Halvø. Der gik ikke lang tid, før husets søn fik et godt øje til den unge Jytte.

Forældrenes gård på Kær blev eksproprieret til militære formål

Parret har selv haft blandet landbrug i Kværs gennem mange år. 

Jytte og Christian Detlefsen var kendte for at invitere børn og børnehaver ud at se landbrugsmaskiner som mejetærsker og traktor, ligesom børnene fik lov at lege med gårdens kaniner. 

Selv har de deres eget ønskebarn – de har kun et af slagsen – som hedder Karina og bor i Sønderborg.

For 30 år siden flyttede parret til Egernsund og overgik fra gårdbrug til privat villa med egen have. De har begge arbejdet inden for rengøring hos ISS, men gik på pension, da helbredet og kræfterne ikke længere rakte til rengøringsarbejdet.

I dag passer de på sig selv og hinanden. 84-årige Christian Detlefsen fik problemer med helbredet i påsken og røg en tur på sygehuset. 

Ægteparret holder dagligt hjernecellerne i gang ved at løse kryds og tværs og glæder sig over samværet med datteren, der arbejder på Sønderborg Sygehus, og de to børnebørn, som de er taknemmelige for at have i nærheden.

Der er åbent hus på diamantbryllupsdage ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.