Carl Erik Petz har stadig optimismen i behold, selv om han for nogle måneder siden fik amputeret sit venstre ben under knæet.

Carl Erik Petz runder skarpt hjørne

Fhv. gårdejer Carl Erik Petz, Bov, fylder søndag den 24. maj 80 år.

Carl Erik Petz er født og opvokset på slægtsgården i Vesterbæk. Han har stort set levet hele sit liv på gården, kun afbrudt af sin soldatertid og sin uddannelse på Gråsten Landbrugsskole.

“Jeg var heldig at aftjene min værnepligt i Den Konge­lige Liv­garde i Køben­havn. I otte måneder blev jeg udsendt som FN-soldat til Gaza­striben, hvor jeg var tjekpost. Det var en fantastisk spændende og god tid”, erindrer Carl Erik Petz.

Efter soldatertiden var han på Gråsten Landbrugs­skole og tjente derefter som karl og fodermester på flere gårde.

Siden blev han gift med Grethe, der stammer fra Øster Terp ved Løgum­kloster. De to har kendt hinanden fra barnsben. Grethes mor og Carl Eriks far havde nemlig tjent på samme gård og havde holdt kontakt til hinanden. 

Da Grethes far i en alder af 49 år pludselig døde hjalp Carl Erik derfor til. Han blev bestyrer på sin kommende svigermors gård, indtil Grethes bror var i stand til at overtage gården. 

Slægtsgården

Kærligheden mellem Grethe og Carl Erik var for længst begyndt at spire, og efter de blev gift i 1966 overtog de gården i Vesterbæk.

Vesterbæk er altid gået i arv og fjerde generation overtog slægtsgården i 2012. Grethe og Carl Erik flyttede til Bov, hvor de i dag nyder deres otium i en smuk villa med en pragtfuld have. I fritiden har Carl Erik Petz været en dygtig ringrider og en inkarneret kortspiller. 

Desværre oplevede Carl Erik Petz for nogle måneder siden at miste sit ene ben under knæet. Det skyldtes et streptokok angreb i blod og knogler, der begyndte i en tå. Det var et slemt sygdomsforløb med lang tids hospitals- og genoptræningsophold. Forholdet blev forværret af, at Grethe ikke måtte komme på besøg.

Nu er Carl Erik tilbage i hjemmet og træner flittigt for at komme på højkant igen. Humøret er højt og 

optimismen i behold.

“Jeg skal ud at cykle igen. Før cyklede jeg ca. 20 km hver dag både omkring Fårhus og Vesterbæk. Det er mit mål at komme til det igen”, siger Carl Erik Petz.

Ægteparret er glade for, det ikke gik værre. De fik 1/2 time til at beslutte sig for amputationen, og ellers kunne Carl Erik have været død i dag.

Nu skal 80 års dagen fejres på søndag med familien. Den store fest, der skal holdes på gården i Vesterbæk, er indtil videre udskudt. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80