Formand for BUI, Else Marie Toft

Broager UI’s foreninger kører på lavt blus

Stævner, arrangementer og træning er sat på hold i BUI’s mange foreninger. 

Formand for Broager UI, Else Marie Toft, ser frem til igen at se aktiviteten summe i foreningen.

“Ingen arrangementer og mangel på træning betyder, at Broager UI’s foreninger mere eller mindre er sat på pause for tiden”, siger Else Marie Toft.

“Det kører på lavt blus. Der er mange af de ting, vi normalt laver, som vi ikke kan lave. Alt indendørs har jo været lukket siden jul, og det betyder, at badminton, bordtennis, gymnastik og andet ikke har kunnet været i gang.”

Helt forandret hverdag

Medlemmerne af BUI er vant til at have dyrke idræt og være med til de aktiviteter og arrangementer, som BUI arrangerer og er vært for. I en tid, hvor foreningen kører på lavt blus, er medlemmernes hverdag forandret.

“Deres hverdag er fuldstændigt ændret. Det er en vigtig del af hverdagen for mange at gå til sport. Det er derfor man ser så mange cykle og gå. Aktiviteterne bliver mere individuelle,” siger hun.

Det er derfor i høj grad de sociale aspekter af BUI, medlemmerne mangler. Også for formanden er det manglen på aktivitet, der trykker sig på.

“Jeg glæder mig mest til, at vi kan mødes igen. Når vi kan se en fodbold- eller håndboldkamp eller en badmintonkamp og møde mennesker igen. Dét at få alle de mennesker i foreningerne i gang igen, for det savner de helt sikkert også,” siger Else Marie Toft.

Færre penge – mindre at gøre

Pengene spiller en uomgængelig rolle i foreningslivet. Flere penge er lig flere aktiviteter. Den manglende omsætning fra sportsstævner, BUI Rock og andre begivenheder betyder, at foreningen må skære ned på nogle områder. 

Formanden forventer en nedgang i aktiviteter såsom ture til fodboldkampe, opvisninger rundt i landet og andet. Sportsudstyr og andet, der jævnligt skal fornyes, kan også blive påvirket af den faldende omsætning.■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.