Ejendomsmægler Henning Brock fra home mener, Broager er et smørhul. Foto Esben Cronbach

Broager er som skabt til børnefamilier

Gode daginstitutioner, et foreningsliv der trives og rig mulighed for indkøb, er nogle af de ting, Henning Brock fra home Broager kan lide ved byen.

“Broager er ikke en satellitby. Der er dagplejer, børnehaver og indkøbscenter,” siger Henning Brock, indehaver af home Broager. 

Kombinationen af alt dette, gør, ifølge Henning Brock, Broager til en perfekt by til børnefamilier.

Broagers historie strækker sig mange år tilbage. Man kan se historien på Cathrinesminde Teglværksmuseum og lokalarkivet. Men løfter man blot blikket en smule, ser man også historien i bybilledet.

“Vi har byggerier fra 60’erne, 70’erne, 80’erne osv.,” siger Henning Brock.

Når man kigger på landkortet, ses det, at Broager ligger på det, der kan betegnes som en lille halvø i sig selv.

”Der er gang i 20’er byggerier, men efter det er der ikke mulighed for at udvide meget mere,” siger Henning Brock. 

Perfekt placering

Det forholder sig sådan, at Broager rent fysisk ikke kan udvide meget mere, netop på grund af sin placering. At Broager ligger på denne måde kan ses som en ulempe, men på mange måder er Broagers placering perfekt. 

”Broager ligger ca. 10 minutter fra Sønderborg, og det er samtidigt nemt at komme til grænsen eller på motorvejen herfra,” siger Henning Brock. 

”Der er alt, man skal bruge i byen, men hvis man skal andre steder hen, er det lige så nemt. Mange, der ikke kender så meget til byen, tænker bare på den som ’den by, man kører forbi,’ men når man kører fra krydset ind i byen, gemmer der sig en hel del mere,” siger Henning Brock.

Trygt sted

Historisk har Broager været et meget trygt sted for børn at færdes. Et konkret eksempel findes i beretninger om Broager Private Børnehus første år. Her ses det, at børnene selv fandt vej hjem fra børnehaven; uden nogen hjælp fra pædagogerne. Selvom dette ikke ses på samme måde i dag, er det et konkret eksempel på, hvordan Broager notorisk har været – og stadig er – en by præget af høj tillid.

Foreningslivet i Broager og omegn trives også ganske pænt.

”Der er mange ildsjæle i byen,” siger Henning Brock om foreningslivet.

I Broager og omegn findes både sportsklubber, brandværnsorkestre og meget andet. Det kan meget vel være resultatet af disse ildsjæle. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72