Der var spændt forventning op til den årlige fastelavnsfestivitas i Broager Private Børnehave.

Ballademagere i Broager private Børnehave

Traditionen tro blev der slået katten af tønden i Broager Private Børnehave op til fastelavn. 

Børn i tre grupper plus dagplejebørn greb staven og bankede på tønder, indtil det væltede ud – heldigvis ikke med en kat – men med chokolade og rosiner.

Det vrimlede med spiderman, ironman, julemanden, stribede geparder, grise, prinsesser, politibetjente, Hulk og turtles.

Det er Støtteforeningen, der står for at arrangere den årlige tøndeslagning og for bagning af fastelavnsboller til de 44 børn, pædagoger og gæster.

Venteliste

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade, sang børnene før tøndeslagningen. De flittige støtter var i fuld gang med bagningen, så tiden til ballade var begrænset, men blev dog udnyttet især af bjørneungerne, som er de ældste, der skal i skole kommende sommer.

“Ventelisten er proppet frem til maj 2024. Forældrene skal ikke lade sig forskrække af den grund, hvis de går med tanker om at melde børnene ind i børnehaven. Det kan være, der er nogle af de tilmeldte, som fraflytter, eller som har lyst til at tage imod et andet tilbud, så man skal ikke opgive håbet. Vi har ti børn, der skal i skole til sommer og omkring 18 børn næste sommer. Børnene kommer fra Broager og opland og udvikler relationer til kammeraterne, som de også følges med, når de skal i skole,” fortæller børnehaveleder Heidi Karstensen, der har et grundigt kendskab til Broagers børn i de yngre aldre.

Uden for løber tre høns frit omkring. De bliver kærligt plejet og fodret, men til syvende og sidst plejer børnehavebørnene at fortære hønseholdet, når de har opnået en vis alder, så de skal snart haxes med høxen, som en af børnene for nyligt formulerede sig. ■

Pædagogerne var også klædt ud efter alle kunstens regler.

Der blev slået til tønden med stor koncentration.

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.