30-årige Annemette Rasmussen har åbnet frisørsalon i privaten på Stengeroddevej 1 i Gråsten.

Annemette Rasmussen åbner frisørsalon i Gråsten

Midt i den pludselige åbning af frisører, besluttede 30-årige Annemette Rasmussen sig for at hoppe med på vognen og starte Salon By Rasmussen. Salonen ligger på Stengeroddevej 1 i Gråsten. 

Det kan virke som svære omstændigheder at skulle starte en frisørsalon midt i en Coronakrise. Det har dog ikke afskrækket Annemette Rasmussen fra at tage springet. Da myndighederne gav grønt lys for, at frisører igen måtte åbne mandag d. 20. april, begyndte Annemette Rasmussen hurtigt at forberede åbningen af sin egen salon.

Hjemmesiden blev lavet, kassesystem, farver og andet blev bestilt, og salonen blev åbnet. Det hele blev bestilt samme dag som åbningen. Annemette Rasmussen har derfor drevet sin salon, samtidigt med at hun fik styr på alle de ting, der skal til for at drive forretningen.

Det kom naturligt

For Annemette Rasmussen var det helt naturligt at skulle starte nu. Opstarten kom før end forventet, men hun har længe vidst, at hun ville have sin egen salon.

“Beslutningen blev taget allerede, da vi skulle bygge om. Da vi fik at vide, at frisørerne startede op, kunne jeg ligeså godt hoppe med på vognen med de andre,” siger Annemette Rasmussen, og fortsætter:

“Jeg havde nogle kunder fra Sønderborg, der fandt ud af, at Salon Thomsen gik konkurs. De kontaktede mig, og spurgte, hvordan de kunne finde mig. Så jeg kunne ligeså godt starte selv. Det er en god start; alle skal jo klippes,” siger Annemette Rasmussen. 

God og hurtigt start

“Jeg er produktiv under pres,” fortæller Annemette Rasmussen. Det viser sig ved, at hun har taget imod kunder allerede ved åbningen.

Altså blot få dage efter, hun fandt ud af, at det skulle være nu.

“Folk har besøgt mig godt,” siger Annemette Rasmussen om den første tid i salonen. I den første tid har hendes kunder vist forståelse for, at hendes salon lige er startet, og at der derfor stadig skal stables nogle ting på benene. Nu, hvor det meste er stablet på benene, er hun glad for at være kommet godt i gang.

“Det er stærkt, at det er gået så hurtigt, og at de har taget så godt imod mig. Det håber jeg, bliver ved,” siger Annemette Rasmussen.

Langt CV

Annemette Rasmussens interesse for frisørfaget begyndte allerede i hendes praktik i folkeskolen. 

“Jeg syntes, det var spændende, og ville gerne prøve kræfter med det,” siger Annemette Rasmussen. Da hun senere blev færdigudlært frisør ved Salon Kam & Saks i Sønderborg, begyndte Annemette Rasmussen ved det, der i dag er Salon Thomsen.

Efter nogle år i Salon Thomsen begyndte hun i M by S Coiffure i Borgen, hvor hun var i et halvt år. Hun kunne mærke, at hun savnede sine kolleger i Salon Thomsen, og begyndte derfor igen at arbejde dér. Ved siden af arbejdet ved Salon Thomsen hjalp hun hver onsdag ved Hårtotten i UlsnæsCenstret.

Annemette Rasmussen har de seneste 7 år boet i Gråsten. Her bor hun sammen med sin mand, Ronni Rasmussen, der er kørelærer. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80