Ellen Rotman og Jan Fjordbæk er eksperter i, hvad husdyrene kan  lide i foderskålen, og hvordan man får deres pels til at se blank og skinnende ud.

Alt godt til foderskålen for hunde og katte

Ellen Rotman og Jan Fjordbæk har dagligt besøg af mange dyrevenner i butikken Agrosam i Rinkenæs. Her kan man købe alt fra vildtfoder over fuglefrø til hunde- og kattemad samt shampoo og børster til trimning af de firbenedes pels.

“Vi har styrtende travlt,” fortæller 54-årige Ellen Rotman, der er uddannet pædagog, men har specialiseret sig i kattelegetøj og dyrefoder.

Agrosam fejrer 22.-31. august 23 års fødselsdag med gaveregn til kunderne, der også kan rafle om prisen. 

Der er tre terninger i raflebægeret, og der kan opnås op til 20 procent rabat. 

Foderfirmaer har doneret gaver til mellem 250-500 kroner, som kan vindes i en lodtrækning. Man smider en bon med telefonnummer ned i den spand med det dyrefodermærke, man gør sig håb om at vinde. Bonen skal være på mindst 100 kroner, så deltager man i lodtrækningen om 14-15 populære fodergevinster.

“Vi har tidligere holdt halve og hele runde fødselsdage i Agrosam. Nu holder vi det hvert år, for vi synes, det er hyggeligt at samle byen på den måde. Der er kaffe på kanden og slik til børnene”, fortæller Ellen Rotman.

Verdensmester

Hun har skabet fuld af pokaler, som hun har vundet med sine katte helt tilbage til da, hun blev danmarksmester i katte som junior. Hun har også vundet DM som senior. Hun startede med at sælge kattelegetøj som drillepinden i Agrosam og gik så med i fodersalget. Hun har været i butikken i 12 år.

“Vi har alt, der får katte og hunde til at have det godt og se godt ud med en flot pels. Man kan se på dyr, om de har det godt. Vores ekspedient Lotte Kristensen er verdensmester i Cocker Spaniel hunde, som hun har været på udstillinger og konkurrencer med. Vi har alt til dyrene som kamme og børster fra 26 til 600-700 kroner. Vi rådgiver og viser, hvordan det skal bruges. Jeg klipper også negle på hunde, og vi fjerner hår fra dyrenes mund, ører og øjne,” siger foderhandleren, der aldrig er blevet bidt, for hun klaret alt med en godbid.

55-årige Jan Fjordbæk startede Agrosam med sin far for 23 år siden. 

Stor butik

Butikken er på 400 kvadratmeter. Parret bor i Felsted og har en lige så stor hal på de kanter. Dyrefoder og remedier fylder godt i landskabet. De har fundet deres forretningskoncept.

“Vi sælger tingene lidt billigere. Det har vi valgt. Vi vil hellere sælge en smule under prisen og så sælge en pose mere. Det er en super ordning. Vi har også pakkepost og ungarbejdere. Folk i Rinkenæs kan hente post hos os,” fortæller Ellen Rotman, der står for bogholderiet og netop har optimeret sin viden om at lave egen hjemmeside.

Parret er allroundere i tobenede og firbenede venner, der alle er velkomne til at lægge vejen forbi og fejre fødselsdag de sidste ni dage i august. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.