17-årige Katrine Johnsen får topkarakterer, men er også aktiv i fritiden.

Alt er planlagt: 

Katrine Johnsen spilder ingen tid

Det meste af hendes uge er planlagt til minuttet, men det er ikke et problem for 17-årige Katrine Johnsen fra Gråsten.

Som medlem af Ungdomsrådet, elevrådet og med arbejde på ungdomskulturhuset Mejeriet har Katrine Johnsen altid noget at give sig til. 

Hun går i 3.G på Sønder­borg Statsskole. Allerede da hun som 14-årig vandt hun DM i dansk, var det politik, hun ville arbejde med. 

Selvom hun stadig sigter efter stjernerne, har hun nu valgt en anden vej, og vil læse bæredygtig økonomi. Drømmen er at arbejde med forskning i nye tilgange til økonomi og bæredygtighed på en tænketank som CEPOS.

Gymnasiet

Grunden til at politik i Katrine Johnsens fremtidsplaner er skiftet ud med økonomi, ligger længere tilbage i tiden.

Da hun gik i folkeskolen, virkede fagene mere adskilte; uden nogen tværfaglighed, syntes hun.

Gymnasiet fik hende til at se den større sammenhæng.

“På gymnasiet så jeg, hvordan fagene understøtter og klæder hinanden. Da jeg så meningen med det hele, vækkede det min interesse for økonomien.”, siger Katrine Johnsen, der er datter af Louise og Axel Johnsen 

Siden hun vandt DM i dansk, har hun ikke fokuseret meget på at forbedre sine skrivefærdigheder. De meste af det, hun skriver, er afleveringer i gymnasiet. “Men de bliver også gode,” siger hun grinende.

Arbejde

Størstedelen af sin tid skønner hun at bruge i Sønderborg, ude af hjemmet på Stjernevej i Gråsten.

Meget af tiden går med skole og arbejde på ungdomskulturhuset Mejeriet, hvor hun laver events for andre unge. 

Koncerter, quizaftener, poetry slam og alt, der ellers kan være spændende for de unge, er at finde på Mejeriet.

“Jeg brænder virkelig for ungefællesskaber. Hvis ikke jeg selv var med til at planlægge, ville jeg også selv ønske, at jeg kunne gøre deltage i den slags.”, siger Katrine Johnsen.

Arbejdet med og for unge i Sønder­borg Kommune begyndte hun tidligt.

I 8. klasse blev hun en del af Ungeråddet i Sønderborg Kommune. Her rådgiver hun, sammen med andre unge, politikerne om, hvordan man gør Sønder­borg Kommune til et bedre sted for unge. Ved siden af sit engagement for ungefællesskaber og sit arbejde i skolen, bruger hun også en stor del af sin tid med venner.

Kreativ udfoldelse

Med alt arbejdet har hun tænkt på, på et tidspunkt at prøve noget nyt. 

“Jeg har overvejet at melde mig til forfatterakademiet, fordi jeg også godt kunne bruge noget kreativ udfoldelse,” siger hun, der i sin gymnasietid har haft travlt med at balancere både skole, arbejde og venner. 

Den kreative udfoldelse er hun trods alt heller ikke helt foruden. Hun har i mange år sunget, og lærte sig for nogle år siden at spille klaver.

Musikken og skriveriet vil Katrine Johnsen måske arbejde videre med på sit sabbatår, hvor hun overvejer at tage et højskoleophold. Både fællesskabet med nye højskolevenner og undervisning fri for eksaminer, tiltaler hende. 

Før højskolen vender hun dog først blikket mod Schweiz, hvor hun skal være au pair i ét år. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72