Peter Brodersen har altid været stærkt interesseret i Sønderjyllands historie, og står her ved en afstemningsplakat fra 1920.

Aktivt otium for tidligere borgmester

Det blev til fire år som borgmester i Gråsten Kommune og 18 år som byrådsmedlem.

Den populære Venstre-politiker, Peter Brodersen, Alnor, har et aktivt otium, og der er rigeligt at se til.

Fredag den 12. februar fylder han 70 år. 

Han er en ivrig jæger, bedemandsassistent, biavler, har en stribe tillidsposter og har sit eget orkester.

Han er et selskabeligt og vennesælt menneske, en blændende og levende fortæller, der både gemmer på spøg og alvor.

Hans kalender er såmænd lige så spækket, som før i tiden. Peter Brodersen trives med at komme ud blandt andre mennesker, men foretrækker det lokale miljø.

Siden barnsben har han været politisk interesseret, og har altid fulgt godt med. Han trådte sine liberale barnesko på en gård i Mårbæk ved Bedsted. Forældrene var retskafne folk. Her var et ord et ord. Han er vokset op med, at efternavnet Brodersen forpligter. 

Han var Gråstens folkevalgte førstemand i en enkelt periode fra 1990-94 og var lidt af en talknuser. Der var orden i økonomien.

Han har været formand for Gråsten Venstre og i fire år var han formand for Venstre i Sønderborg Kommune. Han har også været formand for de 23 sønderjyske kommuner.

Læreruddannet

Peter Brodersen gik i Bedsted Skole under den navnkundige førstelærer Andreas Matthiesen. Han er uddannet lærer fra Tønder Seminarium, hvor han også lærte at argumentere og fandt sit ståsted i studiemiljøets mange diskussioner op til EF-afstemningen i 1972. Karrieren tæller blandt andet tre år på Gråsten Skole, aftenskoleleder i LOF, viceforstander på VUC i Tønder, viceskoleinspektør – og senere skoleinspektør – på Egernsund Skole, sprogskole for flygtninge og tilsynsfører for boligforeningerne i Sønderborg Kommune. 

Han er gift med Margit, og i ægteskabet er der to musikalske børn, Kristoffer og Ann-Christin. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80