Site icon Gråsten Avis

Grete og Svend Aage mødte hinanden til Pinsebal

Grete og Svend Aage Kjær har fulgtes ad i seks årtier og boet alle årene i deres dejlige hus på Lærkevej i Nybøl, hvorfra deres verden går.

Grete og Svend Aage mødte hinanden til Pinsebal

For godt seks årtier siden mødtes et ungt par til Pinsebal på Ballebro Færgekro. 

Grete var fra Blans. Svend Aage Kjær var fra Nybøl. De to unge mennesker fattede gensidig sympati. Det gik så vidt, at de 22. august 1964 lod sig vie i Ullerup Kirke. Det har været dem lige siden. Torsdag i næste uge kan de fejre diamantbryllup som ægtefolk at være.

De bor i et dejligt hus på Lærkevej i Nybøl. Det har de selv bygget og udvidet, efterhånden som børnene kom til. 

Den ældste er datteren Jette født i 1965. Så kom Torben i 1968, og Esben i 1970. Huset blev udvidet i den ene ende og med første sal med værelser og udsigt over Nybøl Nor. Her opholder parret sig meget med stor terrasse med gedigen udsigt.

Jette tog en tur til USA, og drengene tog også ud og så verden, da de var ganske unge.

Jette bor i dag på Sjælland, og de to drenge har slået sig ned i Australien. Det har gjort Grete og Svend Aage rejselystne gennem et langt samliv. De har været i Australien 15 gange og opholder sig der i flere måneder ad gangen. I alt er der syv børnebørn. Det ene barnebarn er flyttet til Danmark og studerer i Alsion i Sønderborg. En anden af pigerne er flyttet til København, så ud over Jettes to børn, har diamantbrudeparret to børnebørn i Danmark, der er vokset op i Australien. De kommer begge til diamantbrylluppet sammen med den øvrige sjællandske familie, og så kommer Esben hjem fra Australien i anledningen af den runde dag.

Diamantbrudeparret er begge 84 år gamle. Svend Aage Kjær har arbejdet 38 år blandt andet som souschef i Danske Bank i Gråsten, der i tidernes morgen hed Andelsbanken.

“Jeg kendte alle kunderne godt og havde en stor kontaktflade. For mig var den personlige betjening i højsædet. Efterhånden som alle skulle have en fast aftale for at komme ind i banken og på forhånd skulle booke tid via det elektroniske system, fandt jeg, det var på tide at gå, men edb, det har vi haft siden 1964,” siger Svend Aage, der har været kasserer i vandværket i 25 år.

Grethe er uddannet sygeplejerske på den sønderjyske sygeplejeskole i Sønderborg. De første år gik hun hjemme ved børnene. Der var ikke vuggestue og børnehave dengang. Hun havde arbejde på sygehus og blev senere ansat på Sundeved Plejehjem. Da det lukkede overgik hun til hjemmeplejen.

“Vi er nøflinger. Vi er en fast del af nabolaget. Vi deltager i det, der foregår her. Vi går i motionsklub i Broager, til gymnastik, kegling og til krolff,” fortæller Grete, der kender til betydningen af at holde sig aktiv, også når man kommer op i alderen.

Parret håber på gode år endnu i deres dejlige, men store hus på Lærkevej. Med udgangspunkt i Nybøl har de stadig mod på at drage ud i verden. 

Diamantbrylluppet holdes med familie og venner og folk fra kvarteret – i alt 80 gæster – på Ballebro Færgekro, hvor det hele startede. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 14. august 2024

Skrevet af

Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.

Exit mobile version